Новини

Негово величество Инхалаторът. Защо, какъв, кога?

Негово величество Инхалаторът. Защо, какъв, кога?

На прага сме на сезона, в който страдаме най-често от  настинки, вируси, разболявания. Подготвени ли сте добре за “отбрана” 🙂 . Ползвате ли инхалатор и какви качества има той? Знаете ли за какво помага небулизатора, колко бързо може да облекчи различни оплаквания при децата, както и цялото семейство? Предстои ви покупка, но не знаете какъв апарат да вземете? В този материал ще намерите отговорите на тези въпроси, написан с много любов за вас от Мама знае всичко 🙂 .

През последните 3 години се случи така, че от пълно непознаване, бих казала и тотално игнориране се превърнах в родител “специалист” на тема инхалатори. Пренебрегвах темата за покупка на инхалатор, въпреки, че всеки казваше, че с 2 малки деца няма как да не ползвам небулизатор.

В момента ползваме втори инхалатор, не, че първия се счупи, виждах, че от него има бавни подобрения, но като започнах по-усилено да търся и чета информация разбирах все повече неща, които не ми харесват и така от миналата зима ползваме апарат на Омрон Comp Air NE-C28Р-Е. Апарат, на който разчитам, без който не се разделяме и с, който децата свикнаха лесно (когато брат ти е взел ластичето от маската, но нищо не е в сила да те откаже от инхалацията 🙂 ).

Как ни помага?

Може да се каже, че  инхалаторът ни стои на шкафа през цялата година, съвсем искрено го казвам. Почти няма месец без инхалация. Дори да отидем някъде за два – три дни, винаги има място за него в багажа. При най-малките симптоми на децата – кашлица, хрема слагам физиологичен разтвор и правим инхалации. Това се отнася и за нас възрастните – на мен ми е помагал при хрема, запушен нос, намалява кашлицата.

Инхалаторът често ни е спасявал от по-големи усложнения. По лекарско предписание с използване на специални медикаменти за инхалация сме лекували бронхити и  бронхиолити. Апаратът на Омрон ни помага децата да се излекуват по-бързо, облекчава симптомите им.

Мои приятели го ползват често и в сезона на алергиите.

Често има въпроси за компресорни инхалатори, родителите се питат какъв модел, марка да вземат…

Бих посъветвала: Внимателно избирайте небулизатор!

За мен апаратите на Омрон разполагат с много предимства и характеристики (правейки разлика с предишния и с разговори с приятели, които ползват други марки).

✅Маските са много удобни за цялото семейство, включително и за малките деца.

✅Самата процедура е кратка като продължителност (знаете понякога трудно можем да задържим дете на едно място за няколко минути). Предният апарат правеше инхалацията за близо 20 минути, докато сега със същия разтвор тя трае между 3 и 5 минути.

✅Тази марка инхалатори имат специална технология непозволяваща смесването на вдишвания и издишвания въздушен поток. Омрон също разполагат с различни модели апарати. Ще ви разкажа за едни от най-продаваните, приложими и мултифункционални.

Oмрон U100

Този небулизатор е  един от най-високите класове инхалатори, с по-висока цена и редица предимства.

Много е малък, може да го сложите дори в дамската чанта, удобен за транспортиране. Работи на батерии. Безшумен е – това е безценно 🙂 , може да се ползва при бебета докато спят, деца, които се страхуват от шумни инхалатори. Може да се ползва в ЛЕГНАЛО положение, без да се разлива разтвора и още:

Инхалатор може да се използва от 0 месеца.

Апаратът има толкова много качества, заради, които си мисля, че цената му е съвсем оправдана. Други плюсове на Oмрон U100 са:

-Подходящ е при лечение на астма, бронхити, бронхиолити и ХОББ

-Ултразвуков меш инхалатор

-Джобен формат

-Напълно безшумен

-Единственият меш инхалатор на пазара, който може да разпрашява кортикостериодни (пулмикорт) препарати

-Разполага с висококачествен метален филтър, което допринася за допълнителна дълготрайност

-Работи с батерии, има и зарядно устройство

-Лесен е за почистване и транспортиране

 

Най-новият модел на Омрон, който излезе на пазара тази година е Омрон C102 TOTAL, който е 2 в 1 – небулизатор с НАЗАЛЕН ДУШ.

Вижте само част от характеристиките му:

✅Апаратът намалява алергичните реакции чрез премахване на алергените

✅Намалява риска от инфекции чрез елиминиране на бактерии и вируси

✅Повишената ефективност на лекарства през носната лигавица

✅Намалява сухотата и дразненето на носните пътища

 

Ако имате бебе и по-голямо дете, ще ви е необходим комплексен инхалатор като DUOBABY.

✅Уред 2 в 1- компресорен инхалатор и аспиратор

✅Има 2 разпращващи глави в комплекта за горните и долните дихателни пътища:

✅при нарушения на горните дихателни пътища (например запушен нос, простуда, алергии)

✅при ринит , синузит, фарингит, възпаление на сливиците, ларингит. Размерът на частиците е приблизително 9 микрона.

✅при нарушения на долните дихателни пътища. Третира състояния като астма, бронхит, бронхиолит, бронхиектаза и бронхипневмония. Размерът на частиците е 4 микрона.

✅Назален аспиратор за отстраняване на секрет от носната кухина, който събира секрета в отделен контейнер. Споделено от фармацевт: “ Когато носът на бебето е запушен, то трябва да диша през устата. Вследствие на това, нефилтриран, по-студен въздух достига до белите дробове. Резултатът от това е производство на повече слуз, като Вашето бебе може да изпита трудности при дишане, сън и хранене, както, и други инфекции на дихателните пътища. Запушеният и течащ нос може да бъде облекчен чрез използване на назален аспиратор и чрез промивка с физиологичен разтвор. Това ще подобри дишането и ще намали риска от развитие на други инфекции.“

Омрон предлагат още много видове модели с различна насоченост. Имат и регулируем небулизатор. Според настройката на накрайника, частиците достигат до долните или горните дихателни пътища – особено подходящ за бронхи, бронхиоли, алвеоли.

Апаратите на Омрон могат да се закупят както от аптека, така и големи маркет за черна и бяла техника.