Инхалатори и Wheeze Detector

OMRON предлага широка гама от инхалатори, които отговарят на всяка нужда и всеки бюджет. С всяко вдишване нашите надеждни, преносими и дискретни инхалатори осигуряват ефективно отлагане на медикаменти, което върши чудесни резултати.

MicroAIR U100

Ефективно лечение, когато имате нужда от него.

Небулизаторът MicroAIR U100 е ефективен, тих, и лесно се побира в чантата си, така че цялото Ви семейство може да диша спокойно, където и да ви отведе животът.

По-добро преживяване за вас.

Вземете го навсякъде

Практически безшумен

Работи във всяка позиция

По ефективна технология

Наистина преносим

Незабавна терапия в джоба ви.

Традиционните небулизатори могат да бъдат обемисти и изискват електрически контакт да работят – не е много удобно, когато планирате хубав ден навън!

Сега облекчението е на ръцете ви, дори когато сте на път. Работещият с батерии MicroAIR U100 е компактен, готов за пътуване и лесно достъпен, когато ви е необходим.

Практически безшумен

Осъществете лечението си без шум.

Докато традиционните небулизатори могат да бъдат шумни, MicroAIR U100 е почти безшумен.

Просто натиснете бутона, дишайте естествено и пуснете обратно в чантата си, когато сте готови – всичко това, съвсем дискретно.

По-гъвкави

Получете облекчение от всеки ъгъл или позиция.

MicroAIR U100 помага да се осигури ефективно лечение, независимо дали сте в легнало положение, изправени, или да висите надолу с главата като маймуна.

Всичко, което трябва да направите, е да намерите позицията, която е най-удобна за вас.

Често задавани въпроси

Инхалаторите са устройства, които могат да превърнат течни медикаменти в аерозолни капчици, които впоследствие лесно могат да бъдат вдишани през мундщук или маска. Инхалаторите са предназначени да се използват за инхалиране на медикаменти за респираторни разстройства.

Инхалаторът може да се използва за лечение на заболявания на горния, средния и долния дихателни трактове. Например:
– Астма;
– Хронична обструктивна белодробна болест, известна и като ХОББ;
– Бронхит и бронхиолитична пневмония;
– Ринит, наричан също и обикновена настинка;
– Алергичен ринит, наричан още треска;
– Хроничен риносинузит.

Повечето медикаменти за лечение на респираторни заболявания на горните, средни и долни дихателни пътища се предлагат в течна форма и следователно могат да се ползват с инхалатор. Инхалаторите позволяват също така смесване на различни медикаменти в камерата за пулверизиране, така че те да се вдишат едновременно за по-голямо удобство.

Едно от ключовите предимства на инхалацията е фактът, че медикамента се подава пряко в дихателните пътища, което позволява висока концентрация на лекарството в целевата област.
Инхалираните медикаменти могат дори да имат по-голям клиничен ефект в сравнение със сходни или по-големи дози, приложени през устата (таблетки) или чрез подкожно инжектиране. Изследванията показват също така, че комбинацията може да доведе до по-добри резултати от лечението, отколкото използване само на инхалатори.

Размерът на частиците медикаменти подавани от инхалатора, или средният масов аеродинамичен диаметър (MMAD – Mass Median Aerodynamic Diameter), определя къде ще бъде разпределен медикамента в дихателните пътища. Това е важно, защото, за да се осигури ефикасност на медикамента за различни дихателни състояния, той трябва да се предава в дясната част на дихателните пътища.

Например, частици, по-големи от 7,5 микрона, се отлагат главно в горните дихателни пътища, докато частиците по-малки от 4,5 микрона се натрупват главно в долните дихателни пътища.

A3 Complete е уникален регулируем инхалатор 3 в 1. Благодарение на настройките си за три позиции той адаптира размера на частиците медикамент, като ги насочва към дясната част на дихателните пътища, докато повечето инхалатори разпределят само един размер на частиците и по този начин ги насочват само към една част от дихателните пътища.

MicroAir NE-U22 е разработен така, че да отговаря на вашите нужди за всеки вид лечение. Следвайте инструкциите на лекаря си относно плана ви за лечение.

Инхалаторите са медицински устройства, които превръщат течни медикаменти в аерозол, докато овлажнителите се използват само за увеличаване на влажността в околната среда, когато въздухът е сух (например при използване на силно отопление).

  • Основно устройство или компресор;
  • Комплектът за пулверизация;
  • Тръбата свързваща основното устройство с комплекта за пулверизация;
  • Мундщук за вдишване на медикамента през уста;
  • Носачка за вдишване на медикамента през носа;
  • Маска;
  • Въздушен филтър.

За резервни части или допълнителни аксесоари за вашия инхалатор OMRON се свържете с вашия местен дистрибутор.

Инхалаторите са подходящи за употреба при бебета и деца.

OMRON предлага също така изработени от SEBS (стирен-етилбутилен-стирен, еластометричен материал), маски както за възрастни, така и за деца. Те са по-скъпи в сравнение с изработените от PVC, но не могат да бъдат повредени при изваряване. НЕ се опитвайте да изваряване PVC маска, тя бързо ще се втвърди и деформира при подобни опити.

Всички маска за възрастни, детски маски и мундщуци са изработени от PVC (поливинилхлорид), който не съдържа латекс, или от SEBS.

OMRON DuoBaby е уникален 2в1 компресорен инхалатор с вграден назален аспиратор за бебета. Назалният аспиратор помага за отстраняване на слузта от носа на бебето и намалява назалната конгестия, докато инхалатора, благодарение на двата си различни комплекта за инхалиране, може да се ползва за лечение както на горните, така и на долните дихателни пътища. Назалният аспиратор облекчава ефективно симптоми на горните респираторни инфекции, като например блокиран нос, и да подобри дишането, но също така намалява риска от развитие на инфекции като отитис и риносинуузит. Повечето инхалатори имат само една позиция за лечение на долните дихателни пътища като астма, бронхит или бронхиолит. Независимо от това, бебетата изпитват чести разстройства на горните дихателни пътища като обикновена настинка, алергичен ринит или фарингит, които могат да се лекуват и с помощта на OMRON DuoBaby.